Otthon, család, szépség, egészség, boldogság

Hogy az együtt élő emberekből család, a négy falból pedig otthon válljon

Friss topikok

  • Anna Smith: Én a padlót jobban kedvelem, faltól falig szőnyegem nincsen, mert ha elszaporodnak a mikrobák, akk... (2013.03.23. 19:36) Szőnyegtisztítás
  • Anna Smith: Igen, az idő nagy úr..soha sincsen elegendő mennyiség belőle www.szonyegtisztitas.hu (2013.03.23. 19:35) Tapasztalatok a szőnyegtisztításról
  • Moncsi79: @vfruzsi: Ez nagyon jó, csak sajnos nekem nincs kamrám, így csak a konyhába tudnám tenni. Ott meg ... (2011.12.24. 08:36) Szelektív hulladákgyűjtés
  • Csányi Andi: Szia Moncsi! 1, lista a kedvenc ételeinkről. én nem szakácskönyvből gyűjtöttem, hanem azt írtam ... (2011.03.17. 23:44) Háztartáskönyv 2.
  • Eszti87: Szia! Jó ötlet, hogy így körbekérdezted az ismerőseidet a mosógép témáról. Nálunk a Mielére esküs... (2011.02.09. 13:41) Milyen mosógépet vegyek?

Hogyan segít a számítógép?

2009.11.22. 11:28 Moncsi79

Szeretem a szép füzeteket, a leírt dolgokat, azonban a kézzel írás időbe telik. Ott a számítógép, amit a munkánkban rengeteget használunk, napról-napra, óráról-órára élvezzük, ahogyan segíti az életünket. Miért nem használjuk gyakrabban arra a számítógépet, hogy a háztartásunk vezetését könnyítse?

Nézzük, miben lehet segítségünkre...

1. Bevásárlólista

  • készíthetünk egy alaplistát például Excel-be. Ezt mindig kiegészíthetjük, ha néhány sort üresen hagyunk.Persze lehet ezt cifrázni - például szűrők használatával vagy megjelölve, hogy hol található az áruházban a termék.

2. Cimkék vagy borítékok nyomtatása

  • Hasznos az ünnepi levelezéskor, de tulajdonképpen bármit felcimkézhetünk. Így sokkal csinosabbak, rendezettebbek lesznek a dolgaink.

3. Költségvetés készítése

  • Talán erre ismét a legalkalmasabb az Excel, de léteznek külön erre a célra íródott programok. Ha nyomon követjük pénzügyeink alakulását, nyugodtabbak lehetünk, tudjuk, hogy mikor-mit engedhetünk meg magunknak.

4. Leltár készítése

  • Soha ne legyen szükség rá! De mi van ha mégis...Érdemes felírni minden értékesebb gépünket (fényképezőgép, kamera, televízió stb.), ékszereinket illetve egyéb értékesebb tárgyunkat. Lehet hozzájuk fényképeket is csatolni - magáról a tárgyról és például a gyártási számról. Esetleges betörés esetén mind a biztosító felé, mind a rendőrség esetén jó szolgálatot tehet. Persze nyomtassuk is ki... Már csak a biztonság kedvéért - nehogy ennek is lába kéljen a számítógépünkkel együtt.

5. Kívánságlista készítése

  • Könnyebbé teheti az aktuális ajándékozást, ha van egy listánk a másik vágyairól, álmairól illetve saját ötleteinkről. Egy-egy évközben elejtett szó, vagy közös vásárlás sokat segíthet. Így nem kell törni a fejünket, és annak is kisebb az esélye, hogy olyan ajándékot vásárolunk, amelynek a másik egyáltalán nem örül.

6. Takarítási lista készítése

  • Nem kell mindig újraírni, elég csak egyszer. Utána időről-időre elegendő mindössze kinyomtatni, kipipálni és örülni...

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almafoto · http://almafoto.freeblog.hu 2009.11.24. 08:16:29

Jó dolog (lenne) az excelben vezetettt otthoni költségvetés, én is próbálkoztam vele. De az a gondom vele, hogy képtelenség hó közben pontosan vezetni a kiadásokat. Itt egy kis péksütemény az irodába menet, ott egy újság, hopp egy buszjegy... Még magamtól is nehezemre esett pontosan elvárni, hogy minden nap összeírjam az azbapi költekezéseket, de a páromtól már egyáltalán nem várhattam el. Ehhez az kéne, hogy kis jegyzetfüzette a kezpben rohangáljon, és még én se voltam erre képes, úgyhogy a fix kiadásokat tudtuk kezelni (csekkek, albérlet, stb), de pont azok nem lettek beleírva, amik láthatatlanul viszik a pénzt...

Talán megfogadom az újévre, de nem hiszem, hogy gyökeres változást hozna :)

Örülök, hogy újra blogolsz, kitartóan minden nap visszanéztem a csendben is, hogy jött-e új poszt.

Üdv:
almafoto.freeblog.hu

Moncsi79 2009.11.25. 10:30:09

Szia!
Mi ezzel ugyan így voltunk, próbáltuk a fentieket. A megoldás az lett, hogy 1-2 hónapon át - illetve amikor nagyon elcsúszunk egy hónapban, akkor a következőben - minden blokkot szigorúan elraktunk. Ezeket dobáltuk egy fiókba, és hónap végén összesítettünk. Így már be tudjuk ezeket a kiadásokat is tervezni - egyéb kategóriaként. A kellemetlenség, hogy mindenhonnan kell blokkot kérni - de én már megszoktam...
süti beállítások módosítása