Otthon, család, szépség, egészség, boldogság

Hogy az együtt élő emberekből család, a négy falból pedig otthon válljon

Friss topikok

  • Anna Smith: Én a padlót jobban kedvelem, faltól falig szőnyegem nincsen, mert ha elszaporodnak a mikrobák, akk... (2013.03.23. 19:36) Szőnyegtisztítás
  • Anna Smith: Igen, az idő nagy úr..soha sincsen elegendő mennyiség belőle www.szonyegtisztitas.hu (2013.03.23. 19:35) Tapasztalatok a szőnyegtisztításról
  • Moncsi79: @vfruzsi: Ez nagyon jó, csak sajnos nekem nincs kamrám, így csak a konyhába tudnám tenni. Ott meg ... (2011.12.24. 08:36) Szelektív hulladákgyűjtés
  • Csányi Andi: Szia Moncsi! 1, lista a kedvenc ételeinkről. én nem szakácskönyvből gyűjtöttem, hanem azt írtam ... (2011.03.17. 23:44) Háztartáskönyv 2.
  • Eszti87: Szia! Jó ötlet, hogy így körbekérdezted az ismerőseidet a mosógép témáról. Nálunk a Mielére esküs... (2011.02.09. 13:41) Milyen mosógépet vegyek?

Miért rendszerezünk?

2012.09.20. 18:01 Moncsi79

A rendszer keretet ad életünknek. Legyen szó bármiről - munkáról, otthonról, teendőkről, gyerekről. Rendszer nélkül rengeteg stressz ér minket, amelyet kisebb időráfordítással, elhatározással kiküszöbölhetünk életünkből.

Nem kíván sok magyarázatot, csak bele kell gondolni. Milyen érzés egy tiszta lakásba hazaérkezni munka után? Milyen érzés azonnal megtalálni amire szükségünk van? Milyen érzés egy rendezett íróasztalhoz leülni dolgozni?

És persze a másik oldal. Milyen érzés úgy kinyitni az ajtót, hogy a cipőket toljuk el vele? Milyen érzés átesni a gyerekek széthagyott játékain? Milyen érzés keresgélni a kulcsot, anyakönyvi kivonatot vagy a krumplinyomót? Milyen érzés egy A/4-es lapnyi területen dolgozni, írni?

A rendezettség energiát ad, míg a rendezetlenség elvesz.

A rendezettség időt takarít meg, amit azzal tölthetünk, amivel szeretnénk. A rendezetlenség elveszi tőlünk ezt az időt.

Nem arról beszélek, hogy minden teendővel végeztünk, ami csak eszünkbe juthat. Ilyen nem létezik. Mindig vannak új dolgok, amivel foglalkoznunk kell, mindig vannak új feladatok, amelyeket végre kell hajtanunk. A rendezett élet lényege, hogy mindennek megvan a maga ideje, amikor azt a feladatot el kell végezzük.

Ennek elérése komoly feladat, de a haszon óriási. Azt sem ígérhetem, hogy egyik pillanatról a másikra bekövetkezik ez, de a haladás gyakorlatilag napról-napra, de akár óráról-órára is követhető.

A blogban nem csak a háztartásról, hanem a szépségről, egészségről, gyerekekről is fogok írni. Mert mindenhol helye van a szervezettségnek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása