Otthon, család, szépség, egészség, boldogság

Hogy az együtt élő emberekből család, a négy falból pedig otthon válljon

Friss topikok

  • Anna Smith: Én a padlót jobban kedvelem, faltól falig szőnyegem nincsen, mert ha elszaporodnak a mikrobák, akk... (2013.03.23. 19:36) Szőnyegtisztítás
  • Anna Smith: Igen, az idő nagy úr..soha sincsen elegendő mennyiség belőle www.szonyegtisztitas.hu (2013.03.23. 19:35) Tapasztalatok a szőnyegtisztításról
  • Moncsi79: @vfruzsi: Ez nagyon jó, csak sajnos nekem nincs kamrám, így csak a konyhába tudnám tenni. Ott meg ... (2011.12.24. 08:36) Szelektív hulladákgyűjtés
  • Csányi Andi: Szia Moncsi! 1, lista a kedvenc ételeinkről. én nem szakácskönyvből gyűjtöttem, hanem azt írtam ... (2011.03.17. 23:44) Háztartáskönyv 2.
  • Eszti87: Szia! Jó ötlet, hogy így körbekérdezted az ismerőseidet a mosógép témáról. Nálunk a Mielére esküs... (2011.02.09. 13:41) Milyen mosógépet vegyek?

Első lépések egy rendezettebb élet felé

2012.10.12. 17:38 Moncsi79

Ma néhány azonnal használható tippet szeretnék adni.

Velem is megesik, hogy halogatok, várok. Túl nagy a feladat, majd hamarosan belekezdek. Aztán ez a hamarosan valahogy nem jön el. A feladat marad, nekem meg lelkiismeret furdalásom van. A rendszerezett élet nem alakul ki egyik napról a másikra. Nem bújhatunk ki a bőrünkből. Ha eddig a totális káosz uralkodott az életedben, nem várhatod magadtól, hogy máról - holnapra egy teljesen rendezett, szervezett valaki leszel. Ennek idő kell. Akár több év. Ez egy folyamat, és persze láthatod a végcélt, azonban magát a célhoz vezető utat is élvezned kell. Napról-napra, akár óráról-órára kell haladni. A napi haladásodat észre kell vegyed. Örülnöd kell annak, hogy sikerült elérni valamit, ami eddig problémákat okozott neked - például eddig mindig elkéstél mindenhonnan, most pedig sikerült odaérni időben; soha nem ágyaztál be reggelente, de már közel egy hete minden reggel megteszed. Tehát élvezd a haladást, és elcsépelt angol kifejezéssel - ünnepeld meg a sikereidet!

Ha te is a halogatás fázisában vagy, próbáld ki a következőket - első lépésként tökéletes lehet bármelyik:

  1. Tűzz ki pici, de elérhető célokat. Még ne vedd figyelembe a nagy célt, csak gondolkozz egyetlen apró lépésben. Legyen az egy fiók rendbetétele, a kulcs mindig azonos helyen való tartása, vagy hogy ahelyett, hogy ledobod a kabátodat a kanapéra, felakasztod az előszobában. Akár leírhatod őket egy post-it -re, kiragaszthatod oda, ahol a problémával mindig találkozol. Pl: a konyhaszekrényre, hogy "piszkos edényt a mosogatóba".
  2. Kezdd el valahol. Bárhol. A konyhában a lejárt ételek kidobásával, a fürdőszobában a sminkeszközök selejtezésével - bárhol. Csak kezdd el.
  3. Kezdd ott, ami a legjobban idegesít. Az íróasztalon tornyosuló papírhalmoknál, a kosárban tornyosuló vasalnivalónál.
  4. Kezdd ott, ahol a legtöbb időt töltöd.
  5. Tűzz ki egy időpontot. Jól ismert, hogy ha például időpontod van a fogorvosnál, oda el fogsz menni. Írd be a naptáradba, hogy "Szerda 15 óra - személyes papírok rendezése".
  6. Csináld 15 percig. A bűvös 15 perc. Addig bármit ki lehet bírni. Ennyi időd bármely napon van. Kelj fel 15 perccel korábban, feküdj le 15 perccel később. Állítsd be az órát, és állj neki. Ha letelt az idő, hagyd abba. Napi 15 perccel már 2-3 hét alatt igazán látványos eredményt érhetsz el.
  7. Ne várj azonnali eredményt. Róma sem egy nap alatt épült fel. Nem lehet pillanatok alatt felfordítani az egész életedet. Azonban, ha kész vagy egy fiókkal, amikor újra belenyúlsz, az nagyon jó érzés lesz.
  8. Ne keress kifogást. Én már csak tudom, hogy mindig van, de azonosítsd, és lépj túl rajta.
  9. Olvass a témában. Ez motiváló tud lenni - de nagyon.
  10. Ha van már inspirációs mappád - nézd át. Ennek készítéséről majd egy következő bejegyzésben fogok írni.

Szóval most hagyd abba a netezést, és állj neki. Bárminek!

ui: ha mindenképpen netezni akarsz, rendezd a kedvenceidet! Készíts róluk másolatot, dobáld ki közülük, amelyek már nem aktuálisak!

Szólj hozzá!

Címkék: rendszerezés kicsi lépés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása