Otthon, család, szépség, egészség, boldogság

Hogy az együtt élő emberekből család, a négy falból pedig otthon válljon

Friss topikok

  • Anna Smith: Én a padlót jobban kedvelem, faltól falig szőnyegem nincsen, mert ha elszaporodnak a mikrobák, akk... (2013.03.23. 19:36) Szőnyegtisztítás
  • Anna Smith: Igen, az idő nagy úr..soha sincsen elegendő mennyiség belőle www.szonyegtisztitas.hu (2013.03.23. 19:35) Tapasztalatok a szőnyegtisztításról
  • Moncsi79: @vfruzsi: Ez nagyon jó, csak sajnos nekem nincs kamrám, így csak a konyhába tudnám tenni. Ott meg ... (2011.12.24. 08:36) Szelektív hulladákgyűjtés
  • Csányi Andi: Szia Moncsi! 1, lista a kedvenc ételeinkről. én nem szakácskönyvből gyűjtöttem, hanem azt írtam ... (2011.03.17. 23:44) Háztartáskönyv 2.
  • Eszti87: Szia! Jó ötlet, hogy így körbekérdezted az ismerőseidet a mosógép témáról. Nálunk a Mielére esküs... (2011.02.09. 13:41) Milyen mosógépet vegyek?

Az e-mailek rendbentartása

2010.07.16. 22:43 Moncsi79

Hosszabb szünet után újra itt vagyok, folytatom a mindennapi harcomat, hogy tökéletes háziasszonnyá, feleséggé, anyává váljak.

Sikeresen átalakítottuk az életünket. Alkalmazkodtunk az új helyzetekhez. És mostantól igyekszem beszámolni mindenről...

Ha a fullasztó hőségben van kedvünk a számítógépet bekapcsolni, érdemes pár percet a leveleink rendezésére szánni. Nem vesz igénybe túl sok időt, mégis jobb lesz tőle a hangulatunk, ahányszor kinyitjuk a levelezőprogramunkat.

Én szeretem a hírleveleket, értesítőket. 2 e-mail címem van, valamint egy céges. Sok helyen regisztráltam, szorgalmasan küldik a különféle akciókat, híreket, érdekességeket. Persze nem tudok minden nap minden levelet átolvasni, így felgyülemlenek. Van amit mindig elolvasok, van amit szinte soha. A spam-ek is gyűlnek szép számmal.

Itt az ideje a rendezésnek.

Sorra veszem a postafiókokat. Nálam kétféle levél fordul elő. Egyik fajta a hírlevelek, regisztációk. A másik fajta a személyes - céges, baráti, üzleti vagy egyéb.

Először is végigfutom, hogy honnan jönnek a levelek. Ha van olyan hírlevél, amelyet már nem szeretnék kapni, mert nem érdekel, vagy nem ad érdemi információt, onnan leíratkozom.

Következő lépésként a küldő szerint rendezve a leveleket sorban végigmegyek rajtuk. Papír, toll szükséges. Ha olyan információ van, amely hasznos, azt kijegyzetelem. Amelyek aktualitásukat vesztették, azokat törlöm.

Amennyiben vannak olyan levelek a bejövő postafiókban, amelyekre szükség lehet a jövőben, azt érdemes elmenteni. Ilyenek a regisztrációk, jelszavak és egyéb számunkra fontos levelek. Ha internetes levelezőprogramot használunk, akkor mappákat hozhatunk létre. Például nálam ilyen mappa - regisztrációk, számlák stb. Ha az Outlook-ot használjuk, akkor a merevlemezen kell létrehozni egy e-mailek nevű mappát, ezen belül csoportosítva leveleinket. Így megóvhatjuk őket egy esetleges újratelepítés során a törléstől. A spam-eket jelölve a levélszemetek közé dobjuk, így következőre automatikusan ott jelenik meg.

A spam-eket tartalmazó mappát is érdemes átnézni. A valós levélszemetet törölni, a nem valósat jelölni - így következőre a bejövő postafiókban találjuk a feladótól érkező küldeményeket.

Hogy ne duzzadjanak olvasatlan leveleink százas nagyságrendbe, érdemes minden nap átnézni a postafiókokat. Ezt tehetjük fix időben - például a reggeli kávézás közben, vagy amikor van egy-két unalmas percünk. 

Ha nagy mennyiségű levél érkezik naponta, akkor bevethetünk még egy-két praktikát. Nézzük a tárgyat. Ez alapján jó pár levélről eldönthetjük, hogy érdemes-e megnyitni. Amennyiben nem a válasz, azonnal törölhetjük.

Kialakítottam azt a szokást, hogy amennyiben egy levéllel teendő van, akkor két dolog történhet. Vagy azonnal válaszolok rá - ha ez belefér aktuálisan az időmbe - vagy azonnal felírom a teendőt a feladatlistára - határidővel együtt. Így nem marad el semmi. A férjem technikája, hogy jelzéssel (kis zászló) látja el azon leveleket, amelyekkel még teendője van. Ezeket rendszeresen átnézi.

És végül, nem nyomtatok e-maileket. Nem csinálok magamnak plussz munkát, hogy még a papírokat is rendezgetnem kelljen. Az e-maileket a számítógépen olvasom el, és ott is tárolom őket.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emmaja 2010.07.19. 17:54:22

Kedves Moncsi79!
Már csak halvány remény élt bennem a visszatérésedről, de lám, megérte újra és újra visszanézni! HURRÁ! Nagyon érdekelne, hogy a meglévő rendszeredet hogyan dolgoztad át, hogy a munka mellett is működjön a háztartás?! Milyen vértezetben és milyen hadi stratégiával veszed fel a harcot a működőképes otthonért?
Üdv.: emmaja
süti beállítások módosítása