Otthon, család, szépség, egészség, boldogság

Hogy az együtt élő emberekből család, a négy falból pedig otthon válljon

Friss topikok

  • Anna Smith: Én a padlót jobban kedvelem, faltól falig szőnyegem nincsen, mert ha elszaporodnak a mikrobák, akk... (2013.03.23. 19:36) Szőnyegtisztítás
  • Anna Smith: Igen, az idő nagy úr..soha sincsen elegendő mennyiség belőle www.szonyegtisztitas.hu (2013.03.23. 19:35) Tapasztalatok a szőnyegtisztításról
  • Moncsi79: @vfruzsi: Ez nagyon jó, csak sajnos nekem nincs kamrám, így csak a konyhába tudnám tenni. Ott meg ... (2011.12.24. 08:36) Szelektív hulladákgyűjtés
  • Csányi Andi: Szia Moncsi! 1, lista a kedvenc ételeinkről. én nem szakácskönyvből gyűjtöttem, hanem azt írtam ... (2011.03.17. 23:44) Háztartáskönyv 2.
  • Eszti87: Szia! Jó ötlet, hogy így körbekérdezted az ismerőseidet a mosógép témáról. Nálunk a Mielére esküs... (2011.02.09. 13:41) Milyen mosógépet vegyek?

A karácsonyfadíszek tárolásáról

2009.12.27. 19:45 Moncsi79

Túl vagyunk a karácsonyon. Nálunk minden nagyon jól sikerült. Sajnos, a fát idő előtt - azaz ma - lebontottuk, mert a kislányom nem bírta a korlátozást. Másról sem szólt az élete, mint, hogy "nem szabad, gyere el onnan!". Minden évben meglepődöm, hogy mennyi díszünk van. És ezen készleteimet minden évben gyarapítom is. De ez így van jól. Több készlet minden színből. Ehez jönnek még a különféle egyéb dekorációk - mint az asztaldíszek, koszorúk, kiscengettyűk, sütisdobozok, tálcák. Ezeket egy évben csak egyszer, nagyjából egy hónapra vesszül elő. Ráadásul a többségük törékeny. Így lényeges a megfelelő tárolás. Ebben a posztban próbálok ötleteket írni erről a témáról.

Nekem a dobozok jöttek be. Az IKEA-ban vettem közepes méretű papírdobozokat. A díszeket egyenként szalvétába vagy puha papírzsebkendőbe csomagolom, és így teszem el őket. Ezt természetesen díszítéskor elteszem, tehát nem kell minden évben egy újabb csomag zsebkendöt elhasználni. Mi egy vagy két színnel díszítjük a fát - mint kék-ezüst, piros-arany, bézs stb. A dobozra ráírom, hogy milyen színű díszek vannak benne.

Az egyéb dekorációt - mint a koszorút, a megmaradt karácsonyi szalvétát, a karácsonyi terítőket stb. - külön dobozba teszem. Ez az első doboz, amit az ünnepekkor előveszek, ezekkel díszítem advent idején a lakást.

Külön kérdés az izzók, és a kültéri dekorációk. Természetesen a kiégett izzókat ki kell cserélni. Nálunk nem nagyon működik, hogy a saját dobozába tesszük vissza. Bevallom, én kézzel feltekerem, és zacskóba teszem. Másik lehetőség, hogy csomagolópapír gurigára tekerjük fel. A szélét bevágjuk, és ide rögzíthetjük.

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

respecta /01 2009.12.31. 15:56:28

Szia Moncsi!
A dobozos ötleted kiváló, de rövidebb időbe telik a díszek "mozgatása" a dobozból/ba, ha vágsz kemény papírból egy hosszú és merőlegesen annyi rövidebb téglalapot, amilyen a díszeid nagysága. Bevágással a rövidek felosztják a dobozt. Nem kell csomagolni (sok éve így működik) és pillanatokig tart.
Ha a doboz magas lenne és több rétegben teszed el, a rétegeket konyhai papírtörlővel kell elválasztani.
Ajánlom könnyítésképp.
Üdv.
süti beállítások módosítása