Otthon, család, szépség, egészség, boldogság

Hogy az együtt élő emberekből család, a négy falból pedig otthon válljon

Friss topikok

  • Anna Smith: Én a padlót jobban kedvelem, faltól falig szőnyegem nincsen, mert ha elszaporodnak a mikrobák, akk... (2013.03.23. 19:36) Szőnyegtisztítás
  • Anna Smith: Igen, az idő nagy úr..soha sincsen elegendő mennyiség belőle www.szonyegtisztitas.hu (2013.03.23. 19:35) Tapasztalatok a szőnyegtisztításról
  • Moncsi79: @vfruzsi: Ez nagyon jó, csak sajnos nekem nincs kamrám, így csak a konyhába tudnám tenni. Ott meg ... (2011.12.24. 08:36) Szelektív hulladákgyűjtés
  • Csányi Andi: Szia Moncsi! 1, lista a kedvenc ételeinkről. én nem szakácskönyvből gyűjtöttem, hanem azt írtam ... (2011.03.17. 23:44) Háztartáskönyv 2.
  • Eszti87: Szia! Jó ötlet, hogy így körbekérdezted az ismerőseidet a mosógép témáról. Nálunk a Mielére esküs... (2011.02.09. 13:41) Milyen mosógépet vegyek?

Júniusi kerti teendők

2011.06.03. 15:06 Moncsi79

Hónapról-hónapra megpróbálom összeszedni, hogy mik a teendők egy átlagos kertben - kiindulva a sajátomból. Nem könnyű feladat rendben tartani, viszont én nagyon szeretem a szép virágokat, és a szép kertet.

Lássuk:

1. Virágoznak a rózsák. A lehullott szirmokat szedjük össze a kertből, illetve ha az elvirágzott részt lemetszük, akkor további virágzásra serkenthetjük a növényt. Itt a második trágyázás ideje is. Öntözés.

2. Ültethetünk fákat, cserjéket is. Egyetlen feltétel, hogy földlabdás növényt vásároljunk, ültessük a kertbe, és öntözzük.

3. Sövénymetszés. Ennek is ilyenkor van itt az ideje. A nyár folyamán benövik a metszett részt, és az év hátralévő részében virítanak.

4. Az évelőkről az elnyílt virágokat folyamatosan távolítsuk el. Öntözés, gyomirtás, mulcsozás. Betegségek, kártevők kezelése. Másodszori trágyázás. A macskamentát, ha a talaj felett visszavágjuk, másodszori virágzást érhetünk el. 

5. Balkonnövények öntözése - nagy hőségben naponta kétszer. Az elnyílt, elszáradt részek eltávolítása.

6. Heti rendszerességű fűnyírás a pázsit ápolásának legfontosabb feladata. Másodszori trágyázás ideje. Öntözés.

7. Fűszernövények napi öntözése. Majoranna, citromfű visszavágása tövig. Betakarítás.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása