Lassan rendeződni látszik az életünk. Vettük az iskolakezdés akadályát, beállnak az új szokásaink, gyűlnek a matricák (piros pontok helyett).
Ezen a héten a konyhában tevékenykedtem. Rengeteg dolog van ott. Nem vagyok egy óriási szakácsnő, különösebben nem hobbim a főzés-sütés. Inkább kötelezettség. Szóval írnék pár szót a konyhai felszerelésekről - a legszükségesebbekről.
Alapelvem: mindenből megvenni a lehető legjobbat - persze az ár-érték arány figyelembevételével. Persze nem a profi cuccokra gondolok - annyira nem szeretek főzni!
Tehát, íme a lista - amire feltétlenül szükség van a konyhában - a főzéshez:
1 db nagyobb kés
- 1 db zöldségkés
- 1 db olló
- késélező
- krumplihámozó
- reszelő
- fakanalak
- merőkanalak, kiszedők
- habverő
- krumplinyomó
- kenőtoll vagy ecset
- sodrófa
- 2 db fazék fedővel
- serpenyő fedővel
- tepsi(k)
- szűrők (tésztás, leveses)
- mérőpohár
- tölcsér
- 3 db vágódeszka (kenyeres, húsos, zöldséges)
- konzervnyitó
- sörnyitó
- dugóhúzó
- fokhagyma prés
- húsklopfoló
- nokedli-szaggató
Jönnek még a gépek, majd a tálalóeszközök, evőeszközök.
Persze a rendeződött életünkről kiderült, hogy a kisfiam beteg lett...