Otthon, család, szépség, egészség, boldogság

Hogy az együtt élő emberekből család, a négy falból pedig otthon válljon

Friss topikok

  • Anna Smith: Én a padlót jobban kedvelem, faltól falig szőnyegem nincsen, mert ha elszaporodnak a mikrobák, akk... (2013.03.23. 19:36) Szőnyegtisztítás
  • Anna Smith: Igen, az idő nagy úr..soha sincsen elegendő mennyiség belőle www.szonyegtisztitas.hu (2013.03.23. 19:35) Tapasztalatok a szőnyegtisztításról
  • Moncsi79: @vfruzsi: Ez nagyon jó, csak sajnos nekem nincs kamrám, így csak a konyhába tudnám tenni. Ott meg ... (2011.12.24. 08:36) Szelektív hulladákgyűjtés
  • Csányi Andi: Szia Moncsi! 1, lista a kedvenc ételeinkről. én nem szakácskönyvből gyűjtöttem, hanem azt írtam ... (2011.03.17. 23:44) Háztartáskönyv 2.
  • Eszti87: Szia! Jó ötlet, hogy így körbekérdezted az ismerőseidet a mosógép témáról. Nálunk a Mielére esküs... (2011.02.09. 13:41) Milyen mosógépet vegyek?

Húsvéti készülődés - Feladatok

2011.04.15. 15:07 Moncsi79

Ismét közeleg az egyik ünnepünk - a húsvét. Én ezt az ünnepet is szeretem. Szeretem a készülődést, és szeretem, amikor együtt vagyunk. Persze, ez jóval kevesebb készülődéssel jár, de azért akad feladat.

1. Lakásdíszítés - saját kezüleg, vagy vásárolt? Ha az előbbi, akkor először ötlet kell, majd be kell szerezni a hozzávalókat. Ha az utóbbi, akkor meg kell vásárolni. Először érdemes átnézni, hogy mi minden van már otthon. Nem biztos, hogy szükség van az ötödik ajtódíszre is. Selejtezni is lehet...

2. Ételek - mi lesz a menü? mik a hozzávalók? hol vesszük meg? mennyiért? mit lehet előre megvenni? mit kell frissen megvenni? milyen sütemények lesznek?

3. Képeslapok - ismét kérdés - készen vásároljuk, vagy saját kezűleg készítjük el. Milyen hozzávalók kellenek? Postázás, még időben.

4. Ajándékok - kinek? mit? hol vesszük meg? mennyiért?

5. Tojáskeresés - nekem a szüleim - ha az idő engedte - mindig a kertben rejtették el a húsvéti ajándékokat. Ezt a hagyományt én is igyekszem tovább vinni. Húsvét vasárnap reggelén a gyerekeim a kertben próbálnak meg minél több ajándékot összegyűjteni. Előtte felolvassuk a nyuszi levelét, amelyben benne vannak a szabályok. Erre készülni kell - ajándékokkal, levéllel - de megéri. A gyerekeim már alig várják húsvét reggelét.

6. Tojásfestés - várunk locsolókat? ha igen hányat? milyen technikával?

7. Sütés - főzés

8. Asztal megterítése - mivel dekoráljuk? terítő rendben? tojástartók?

Nagyjából ennyi. Még van idő ezeket végiggondolni, és előttünk egy egész hét, hogy elvégezzük az adódó feladatokat.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.