Otthon, család, szépség, egészség, boldogság

Hogy az együtt élő emberekből család, a négy falból pedig otthon válljon

Friss topikok

  • Anna Smith: Én a padlót jobban kedvelem, faltól falig szőnyegem nincsen, mert ha elszaporodnak a mikrobák, akk... (2013.03.23. 19:36) Szőnyegtisztítás
  • Anna Smith: Igen, az idő nagy úr..soha sincsen elegendő mennyiség belőle www.szonyegtisztitas.hu (2013.03.23. 19:35) Tapasztalatok a szőnyegtisztításról
  • Moncsi79: @vfruzsi: Ez nagyon jó, csak sajnos nekem nincs kamrám, így csak a konyhába tudnám tenni. Ott meg ... (2011.12.24. 08:36) Szelektív hulladákgyűjtés
  • Csányi Andi: Szia Moncsi! 1, lista a kedvenc ételeinkről. én nem szakácskönyvből gyűjtöttem, hanem azt írtam ... (2011.03.17. 23:44) Háztartáskönyv 2.
  • Eszti87: Szia! Jó ötlet, hogy így körbekérdezted az ismerőseidet a mosógép témáról. Nálunk a Mielére esküs... (2011.02.09. 13:41) Milyen mosógépet vegyek?

Fényképeink...

2010.01.01. 18:21 Moncsi79

Azt hiszem, ma már szinte minden háztartásban megtalálható a digitális fényképezőgép. És ezzel együtt az egyre szaporodó digitális fényképek.

Én évente egyszer a legjobban sikerülteket előhívatom papírképként. Ezt az interneten keresztül intézem, és a legközelebbi DM-ben szoktam átvenni. Erre is fel lehet használni a kedvezményeket. Azért teszem ezt, mert így megnézzük őket, míg az elég ritkán fordul elő, hogy a család és a vendégek beülnek a számítógép elé fényképes emlékeket nézegetni.

Ezeket egyenlőre albumokba rendezem. Persze vannak Scrapbook-os terveim, de ezek még jócskán váratnak magukra.

A maradék digitális képek okozzák a több problémát. Nagyon félünk, hogy elvesznek, így több (vagy inkább több tíz) helyen vannak meg. Így viszont teljes a káosz. A férjem rendezte őket: események és évszámok szerint.

Mindezekhez hozzájön az a tervem, hogy szeretném a korábban készült papírképeket előbb-utóbb digitalizálni. És természetesen a férjem családjáét is. Ezekhez jó lenne megjegyzéseket írni, hiszen az én unokáim nem fogják felismerni az én dédmamámat.

Nos, lássuk a terveimet:

1. Amint a gépre kerülnek képek, azonnal rendezem őket.

2. Évente egyszer a legjobbakból papírképet készíttetek a legjobb képeinkről, és albumba rendezem őket

3. Beszkennelem a papírképeket (mindet, ami a családban fellelhető). Ezeket 1-től kezdődően beszámozom.

4. Készítek egy szöveges dokumentumot, amelybe 1-től kezdődően megjegyzéseket írok.

Így kapok egy adatbázist, és a képeink arhíválva lesznek.

A digitális géppel készült képeket kijavítva, évszám, esemény szerint tesszük el. A DVD-k pedig gyűlnek...

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.