Otthon, család, szépség, egészség, boldogság

Hogy az együtt élő emberekből család, a négy falból pedig otthon válljon

Friss topikok

  • Anna Smith: Én a padlót jobban kedvelem, faltól falig szőnyegem nincsen, mert ha elszaporodnak a mikrobák, akk... (2013.03.23. 19:36) Szőnyegtisztítás
  • Anna Smith: Igen, az idő nagy úr..soha sincsen elegendő mennyiség belőle www.szonyegtisztitas.hu (2013.03.23. 19:35) Tapasztalatok a szőnyegtisztításról
  • Moncsi79: @vfruzsi: Ez nagyon jó, csak sajnos nekem nincs kamrám, így csak a konyhába tudnám tenni. Ott meg ... (2011.12.24. 08:36) Szelektív hulladákgyűjtés
  • Csányi Andi: Szia Moncsi! 1, lista a kedvenc ételeinkről. én nem szakácskönyvből gyűjtöttem, hanem azt írtam ... (2011.03.17. 23:44) Háztartáskönyv 2.
  • Eszti87: Szia! Jó ötlet, hogy így körbekérdezted az ismerőseidet a mosógép témáról. Nálunk a Mielére esküs... (2011.02.09. 13:41) Milyen mosógépet vegyek?

Újévi fogadalmak...

2009.12.28. 18:50 Moncsi79

Az új év kezdete mindig egy jó időszak a fogadalomtételekhez. Aztán vagy sikerül megtartani, vagy nem. Összeszedtem pár lehetséges fogadalmat a háztartással kapcsolatban.

1. Takarékoskodás a háztartási kiadásokkal

Azt nem mondom, hogy ez egy egyszerű dolog, de azért ésszerűsíteni mindig lehet. Tudatosabb vásárlás, kevesebb pazarlás. Nem a minőségből engedni. Mi készítettünk éves tervet - mit, mikor, mennyiért szeretnénk. Megterveztük az egész évet. A terveink között szerepel a megtakarításaink növelése is.

2. Megtanulni gyorsabban takarítani

Ez jelenti a megfelelő eszközök beszerzését, és a megfelelő technikák elsajátítása.

3. A lakás rendezése

Végre valahára elkészíteni azt a tervet, és következetesen véghezvinni. Nekem ez az évem ráment erre, de elkészült. A szekrények és fiókok többségében rend uralkodik.

4. Megszabadulni a lomoktól

Sorban, mindentől. Minden egyes tárgy kapcsán mérlegelni, hogy szükségünk van-e rá, szeretjük-e. Ha nem, akkor lom.

5. Takarítási lista készítése

Minden helységre kiterjedően, napi, heti, havi, negyedéves, éves lista készítése. És persze betartása.

6. Bevonni mindenkit a takarításba

Mármint a családtagokat. A lista erre is nagyon jó, hiszen bárki belenézhet, és láthatja, hogy milyen dolgot kell éppen elvégezni.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.