Otthon, család, szépség, egészség, boldogság

Hogy az együtt élő emberekből család, a négy falból pedig otthon válljon

Friss topikok

  • Anna Smith: Én a padlót jobban kedvelem, faltól falig szőnyegem nincsen, mert ha elszaporodnak a mikrobák, akk... (2013.03.23. 19:36) Szőnyegtisztítás
  • Anna Smith: Igen, az idő nagy úr..soha sincsen elegendő mennyiség belőle www.szonyegtisztitas.hu (2013.03.23. 19:35) Tapasztalatok a szőnyegtisztításról
  • Moncsi79: @vfruzsi: Ez nagyon jó, csak sajnos nekem nincs kamrám, így csak a konyhába tudnám tenni. Ott meg ... (2011.12.24. 08:36) Szelektív hulladákgyűjtés
  • Csányi Andi: Szia Moncsi! 1, lista a kedvenc ételeinkről. én nem szakácskönyvből gyűjtöttem, hanem azt írtam ... (2011.03.17. 23:44) Háztartáskönyv 2.
  • Eszti87: Szia! Jó ötlet, hogy így körbekérdezted az ismerőseidet a mosógép témáról. Nálunk a Mielére esküs... (2011.02.09. 13:41) Milyen mosógépet vegyek?

Elkezdődött...

2009.09.02. 07:14 Moncsi79

Túl vagyunk az első napon, és az első szülői értekezleten. A tanító néni nagyon kedves, és a Dani is egészen jól viseli a megpróbáltatásokat.

A háztartással kapcsolatban most folyamatban van a rutinjaim átdolgozása. Az iskolakezdés mindent érint.

A reggeli rutin tempósabbá vált, illetve bele kell illeszteni az iskolába-menetelt.

A délelőtti többé-kevésbé marad, azonban a heti teendőim átgondolásra szorulnak. Több mindent módosítanom kell - legalábbis átmenetileg. A takarítást nem egy napra hagyom, hanem minden nap csinálok egy 10 perces feladatot.

A délutáni rutinba bele kell építenem a tanulást, illetve a táska bepakolását. (ezek ellenőrzését)

Este pedig a reggeli előkészületek jönnek pluszba.

Szerencsére találkozott a tanító nénivel a nevelési stratégiánk. Tegnap előtt - az évnyitóról hazafelé - beszélgettünk arról, hogy hogyan tovább.

Szerintem - nem én járok iskolába. Ez azt jelenti, hogy a fiamnak kell felelősséget vállalnia a dolgaiért. Én segítem őt - ha kéri. Nekem gondoskodnom kell arról, hogy minden a rendelkezésére álljon, minden felszerelése meglegyen, legyen nyugodt helye és ideje a tanulásra. A többi az ő ügye. Ez a mostani elmélet - a gyakorlatról pedig folyamatosan beszámolok.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.