Otthon, család, szépség, egészség, boldogság

Hogy az együtt élő emberekből család, a négy falból pedig otthon válljon

Friss topikok

 • Anna Smith: Én a padlót jobban kedvelem, faltól falig szőnyegem nincsen, mert ha elszaporodnak a mikrobák, akk... (2013.03.23. 19:36) Szőnyegtisztítás
 • Anna Smith: Igen, az idő nagy úr..soha sincsen elegendő mennyiség belőle www.szonyegtisztitas.hu (2013.03.23. 19:35) Tapasztalatok a szőnyegtisztításról
 • Moncsi79: @vfruzsi: Ez nagyon jó, csak sajnos nekem nincs kamrám, így csak a konyhába tudnám tenni. Ott meg ... (2011.12.24. 08:36) Szelektív hulladákgyűjtés
 • Csányi Andi: Szia Moncsi! 1, lista a kedvenc ételeinkről. én nem szakácskönyvből gyűjtöttem, hanem azt írtam ... (2011.03.17. 23:44) Háztartáskönyv 2.
 • Eszti87: Szia! Jó ötlet, hogy így körbekérdezted az ismerőseidet a mosógép témáról. Nálunk a Mielére esküs... (2011.02.09. 13:41) Milyen mosógépet vegyek?

Rendrakás - rendtartás

2009.08.17. 07:52 Moncsi79

Egy igen kellemes hétvégét tudhatunk magunk mögött. Szombaton a Verseny utcai bolhapiacon töltöttük a délelőttünket, tegnap pedig vendégeink voltak.

Ismét volt segítségem a takarításban, így ma alig van ezzel teendőm.

Sok helyen olvasom a kérdést - "Hogyan tartsak rendet?"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Íme néhány tipp:

 1. Mindennek legyen helye, és minden legyen könnyen elérhető. Használjuk a pocokat, fiókokat, kosarakat, ládákat.
 2. Tartsuk a dolgokat közel ahoz a helyhez, ahol használjuk. Például a papírt a nyomtató közelében.
 3. Lehetőleg ne tartsunk semmit a földön. A cipőket cipősszekrényben, a partvisokat felakasztva tartsuk.
 4. A játékok tárolására a ládák a legalkalmasabbak. Könnyű és gyors beleszórni mindent. Amikor pedig a gyerekszoba nagytakarításánál járunk, akkor át lehet őket válogatni.
 5. Ne gyűjtsünk semmit. Mindent dobjunk el, amire nincs már szükségünk. A telezsúfolt lakást sokkal nehezebb takarítani.
 6. Mit dobjunk ki? - Amit az elmúlt éven nem használtunk, ami törött, szakadt, kopott.
 7. Adjuk tovább a jó állapotban lévő kinőtt gyerekruhákat, nem használt felnőtt ruhákat.
 8. Nézzük át az újságjainkat. A nem gyűjtött példányoktól nyugodtan váljunk meg. Esetleg a minket érdeklő oldalakat tépjük ki, és tegyük egy dossziéba.
 9. Készítsünk listákat. A listák segítenek, hogy összeszedjük a gondolatainkat.
 10. Szabaduljunk meg a lejárt szavatosságú orvosságoktól.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.