Otthon, család, szépség, egészség, boldogság

Hogy az együtt élő emberekből család, a négy falból pedig otthon válljon

Friss topikok

  • Anna Smith: Én a padlót jobban kedvelem, faltól falig szőnyegem nincsen, mert ha elszaporodnak a mikrobák, akk... (2013.03.23. 19:36) Szőnyegtisztítás
  • Anna Smith: Igen, az idő nagy úr..soha sincsen elegendő mennyiség belőle www.szonyegtisztitas.hu (2013.03.23. 19:35) Tapasztalatok a szőnyegtisztításról
  • Moncsi79: @vfruzsi: Ez nagyon jó, csak sajnos nekem nincs kamrám, így csak a konyhába tudnám tenni. Ott meg ... (2011.12.24. 08:36) Szelektív hulladákgyűjtés
  • Csányi Andi: Szia Moncsi! 1, lista a kedvenc ételeinkről. én nem szakácskönyvből gyűjtöttem, hanem azt írtam ... (2011.03.17. 23:44) Háztartáskönyv 2.
  • Eszti87: Szia! Jó ötlet, hogy így körbekérdezted az ismerőseidet a mosógép témáról. Nálunk a Mielére esküs... (2011.02.09. 13:41) Milyen mosógépet vegyek?

Takarítási eszközeim, tisztítószereim (2. rész)

2009.08.08. 08:06 Moncsi79

Most jöhetnek a vegyszerek. Én elég sokat használok, bár mostanában kezdek utánanézni a természetes anyagok hatásainak.

Kezdem a konyhával.

1. Mosogatás

Gépi mosogatáshoz: mosogatógép tabletta, só, öblítő, tisztító, illatosító. Mosogatógép tablettából a DM saját márkás sok az egybent veszem. Nekem bevált, bár néha ott marad a tartóban belőle. Így vagyok a sóval és az öblítővel is. Olcsók és nagyon jók. Tisztítóból is DM-eset veszek - ezt kb. 2 havonta használom. Az evőeszköztartóba kell tenni, és egy üres programot lefuttatni. Az illatosító használatát elhagyom, mert az egész lakásban lehetett érezni a szagát. Amíg nem használtam, addig sem lett büdös a gép.

Kézi mosogatáshoz: mosogatószer (Pur kézkimélő - újabban pumpás, amit nagyon szeretek), szivacs, dörzsi szivacs. Van persze amit kézzel kell, mert nem fér be, vagy nem lehet betenni. (Ma már tudatosan kerülöm az ilyen termékeket.) Egyedül a porcelán amit nem sajnálok (mármint magamat nem sajnálom :)) )kézzel mosogatni.

Sütőtisztítás: sütőtisztító. Ezt igyekszem 2 havonta megtenni, és a nagyon utált feladatok közé tartozik. Nem öntisztítós a sütőm, így sikálni kell. Sajnos az elején elhanyagoltam ezt a feladatot, így valószínűleg már soha nem érem el a kívánt eredményt. Próbáltam már a hideg zsíroldót, és minden egyéb zsíroldó szert, és tapaszatlatom szerint mindegyik jó, csak időt kell hagyni nekik. Én ha délután befújom, csak másnap délelőtt - délután állok neki sikálni. Nekem ebből is bevált a DM-es - ez sütőtisztító hab.

Felülettisztítás: valamiféle konyhai tisztítószer. Én most az Ajax Kitchen Cleaner-jét használom. Ez jó illatú, és jól tisztít.

Hűtő: hűtőtisztító spray. Most éppen van itthon, de ha elfogy nem veszek újra. Sokáig elég volt, de következőre szódabikarbónás vizet fogok használni. Valószínűleg ugyan ilyen hatásosan fog szagtalanítani és tisztítani.

Inox tisztító: inox tisztító spray. A konyhámmal kapcsolatban ez egyetlen jó döntésem volt, hogy a háztartási gépeim fehérek, csak a mosogató-tálca rozsdamentes. Na ezt még meg fogom szüntetni, és beruházok egy gránit mosogatóra. Jelenleg küzdök a foltokkal, vízkővel. Naponta a felülettisztító spray-vel , és hetente egyszer ecetes ronggyal törlöm át. Kipróbáltam a Cif Inox-ot, nagyon jó volt, de nem jobb az ecetnél. Viszont jóval drágább.

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

modoc 2009.08.08. 10:09:24

Köszi a hasznos infókat. Továbbra is várom a füzetről a képeket. :)
süti beállítások módosítása